





## **Timetable Sidecar Motocross World Championship Schopfheim**

<u>Friday 15.05.2015</u>		
1st Circuit Control	16:00	
Technical Control + Verification Sidecars	15:00 - 19:30	
Meeting with the Organizer	17:30	
2nd Circuit Control (if nessesary)	18:00	

Saturday 16. May 2015 / Up to 32 Sidecars				
Technical Control and Verification First Jury Meeting Crews briefing 1st Free Practise Sidecars	(30 minutes)	07:30 - 08:30 08:45 09:15 10:00 - 10:30		
Technical Control and Verification national Class		12:00 - 16:00		
Sidecars Pre Qualifying Practise (30 minutes) 13:00 - 13:30  Free Start Session immediately after Pre Qualifying Practise  2x 5 minutes/ 2x 16 Crews				
Free Practise national class	(30 minutes)	13:40 - 14:10		
Waiting Zone Closes Sidecars Qualifying Race Sidecars	Sighting Lap (20 min + 2 laps)	15:45 16:00 - 16:30		
Free Practise national class	(30 minutes)	16:45 - 17:15		
Second Jury Meeting		18:00		

Saturday 16. May 2015 / More than 32 Sidecars				
Technical Control and Verification First Jury Meeting Crews briefing Free Practise Sidecars Group A Free Practise Sidecars Group B	(30 minutes) (30 minutes)	07:30 - 08:30 08:45 09:15 10:00 - 10:30 10:40 - 11:10		
Technical Control and Verification nat	ional Class	12:00 - 16:00		
Sidecars Pre Qualifying Practise Group A Free Start Session immediately after Pre Sidecars Pre Qualifying Practise Group E Free Start Session immediately after Pre	Qualifying Practise 3 (30 minutes)	12:00 - 12:30 13:00 - 13:30		
Free Practise national class	(30 minutes)	13:40 - 14:10		
Waiting Zone Closes Sidecars Group A Qualifying Race Sidecars (20 Waiting Zone Closes Sidecars Group B Qualifying Race Sidecars (20	) min + 2 laps) Sighting Lap	14:45 15:00 - 15:30 15:45 16:00 - 16:30		
Free Practise national class	(30 minutes)	16:45 - 17:15		
Last Chance Qualifying Practise Sidecars Second Jury Meeting	S	17:30 - 18:00 18:15		





<u>Sunday 17.05.2015</u>				
Free Practise MX 2 national cla	ss (30 minutes)	09:10 - 09:40		
Warm up Sidecars	(30 minutes)	10:00 - 10:30		
Timepractise national class	(20 minutes)	10:40 - 11:00		
Autograph Session Sidecars Sidecars Opening Ceremony		11:00 11:30		
Waiting Zone closes - 1st race national class	national class sighting lap (20min + 2 laps)	12:00 12:10 - 12:40		
Waiting Zone closes Sidecars 1st Race Sidecars (3 Price-Giving Ceremony (PGC 1)	sighting lap 30 minutes + 2laps) Immedialtely after Race 1	13:00 13:15 - 13:55		
Waiting Zone closes 2nd race national class Demonstraition Youth riders Demostration Off Road Cars	sighting lap (20min + 2 laps)	14:00 14:10 - 14:40 14:40 - 15:10 15:10 - 15:25		
Waiting Zone closes Sidecars 2nd Race Sidecars (3 Price-Giving Ceremony (PGC 2)	30 minutes + 2laps)	15:45 16:00 - 16:40		
Price-Giving Ceremony of the Me	eting (PGCF) Immedialtely after PGC 2			
Press Conference Sidecars 3rd Jury meeting Payment of the travel indemnities	Immedialtely after PGCF /prizes	17:00 17:30 - 18:30		